Nieuws


Zaterdag 4 augustus!

De Dollenacht pakt dit jaar GROOTS uit op zaterdag 4 augustus! De festiviteiten zijn op het Boerestreekplein en de lokale horeca zoals Harry’s Bar, de Jongens van Outdoor, de Appelsche Hof en de Hanenburcht. 

Elke horeca verzorgt de hele Dollenacht live muziek met elk haar eigen genre. Uiteraard is er op het hoofdpodium op het Boerestreekplein ook een live band en met DJ’s. De hele nacht zal het overal gratis entree zijn om lekker overal naar binnen te kunnen gaan, wat wil je nog meer?!

De Dollenacht organisatie wil met de lokale horeca er een onwijs goede feest avond en nacht van maken. Uiteraard kun je overal met dezelfde muntjes betalen! 

De Dollenacht start aan het einde van de zaterdag middag op 4 augustus.

dollenacht_appelscha_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poster-dollenacht-festival-appelscha-augustus-2017poster-dollenacht-festival-appelscha-dave-roelvink-dj

 

 

 

 

Dollenacht festival 2015 groots festival Noord-Nederland

Dollenacht festival 2015 pakt uit en verdubbeld het aantal artiesten in vergelijking met het voorgaande jaar. Het festival zal meer bezoekers gaan trekken uit Noord-Nederland door deze flinke line-up.

De artiesten zoals Jannes, Papa di Grazzi, André Hazes jr., Stonegood, de Wethouders, Dollie en zien Tarrels, Lytse Hille, SmildegerRoet, Discodasco XL, DJ Danny, DJ Hyden zullen allemaal het podium betreden dit weekend. Het feest begint op vrijdag en zaterdag al vroeg om 20:00u met topartiesten zoals Stonegood die de spits afbijt op vrijdag en op de zaterdag Jannes en Andre Hazes jr starten. Zondag is het feestterrein geopend vanaf 14:00u in de middag. Op deze dag zal SmildegerRoet de middag openen en is de hele dag geheel gratis. Ook de zondag heeft een vol programma en zal tot in de avond gaan duren.

Nu de Boerestreek helemaal is opgeleverd en evenement klaar is zal de Dollenacht ook volledig op het plein gehouden worden. Tegen het bos zal weer een sprookjesachtig sfeer worden gecreëerd. Het plein biedt veel meer faciliteiten en ruimte om het festijn veilig en sfeervol neer te zetten en zodat iedereen ook de artiesten goed kan zien.

Voor de vrijdag kosten de kaarten 5 euro, zaterdag kost 15 euro en de zondag is gratis. Het hele weekend zal er weer kermis zijn en op zondag de Dollenacht markt. Tevens zal op zaterdag weer een spectaculair vuurwerk worden ontstoken.

De aanmeldingen op Facebook gaat harder dan voorgaande jaren en beloofd een goede opkomst. https://www.facebook.com/events/1565699700377000/

Online tickets

Mensen kunnen vanaf dit jaar ook online tickets kopen op www.dollenacht.nl en facebook. Vanaf 1 juli start de voorverkoop.

poster_dollenacht-festival_2015

 

 

 

Eerste weekend van augustus 2015

Programma volgt…

Vrijdag 31 juli 2015

Zaterdag 1 augustus 2015

Zondag 2 augustus 2015

Dollenacht teaser movie

Check hier deze te gekke teaser!

Dollenacht promo

 

Dollenacht festival 2014 poster

dollenacht-festival-2014-appelscha

Dollenacht festival 2014 Appelscha, 1, 2, 3 augustus

 

Sharon Doorson maakt top programma compleet

Sharon Doorson maakt het programma compleet van het Dollenacht festival. Ook Sharon is erg content met de geweldige line-up in Appelscha. Een ongelooflijk feest moet het volgens haar gaan worden met zulke goede artiesten. Uiteraard zullen DJ’s van DJ Show Nederland het feest compleet maken.

Party Animals ook aangekondigd

De wereldberoemde Party Animals strijken neer in Appelscha. Ongelooflijk dat de jongens naar Appelscha komen door het drukke programma wat ze hebben. Het Dollenacht festival heeft in jaren niet zo’n sterke line-up gehad.

Nielson versterkt Line-up

Ook Nielson zal in Appelscha aantreden op het Dollenacht festival. De organisatie is erg content met deze grote artiest omdat deze mateloos populair is onder een breed publiek.

Jan Smit in Appelscha met Dollenacht Festival

Goed nieuws voor Appelscha en omstreken, Jan Smit zal op de zaterdagavond van het Dollenacht festival zijn opwachting maken. Jan Smit een grote artiest in Nederland en Duitsland is voor het festival een grote publiekstrekker. Binnenkort worden nog meer artiesten bekend gemaakt, in de header op de voorpagina is alvast een sneakpreview van een artiest die ook gaat komen.

Houd onze site in de gaten voor het laatste festival nieuws!

—————————————————————————————————————————————-

Het eerste weekend van augustus in 2014  is het dollenacht festival weekend. Zet dit alvast in je agenda.

—————————————————————————————————————————————–

Begin 2014 zullen de eerste artiesten worden bekend gemaakt

Begin 2014 wordt door de organisatie de eerste artiesten bekend gemaakt voor het festival van 2014. Houdt de site, twitter en facebook in de gaten.

—————————————————————————————————————————————–

Dollenacht groeit uit tot driedaags festival

  • De organisatie van de Dollenacht (vlnr): Auke Udinga, Herman Ockhuizen en Peter Bos. – FotoTekst.nl/Anita Boel

Appelscha – De Dollenacht van Appelscha wordt dit jaar flink uitgebreid. De organisatie zet in het eerste weekend van augustus een driedaags festival neer op de Boerestreek.

‘We willen de Dollenacht naar een hoger niveau tillen’, zegt Herman Ockhuizen van DJ Show Nederland. Samen met Auke Udinga en Peter Bos heeft hij dit jaar de organisatie voor zijn rekening genomen. ‘De laatste jaren is de Dollenacht leuk geweest, maar er zit meer potentie in.’

In plaats van een avond feest op de Boerestreek, is er gekozen voor een driedaags festival. Het evenement vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Om een zo’n breed mogelijk publiek te trekken, is er een zeer divers programma opgesteld.

Er wordt vrijdagavond gestart met Kleintje Dollenacht. ‘Een avond speciaal voor de kinderen’, meldt Bos enthousiast. Er wordt van 18.00 tot 21.30 uur een kinderdisco georganiseerd. De toegang tot deze disco is gratis. Jeugd vanaf 16 jaar kan vervolgens terecht op de Schuimparty XL.

Zaterdag geven George Baker en The Heinoos een optreden op het hoofdpodium, gevolgd door de Xensation DJ Dance Show. Ockhuizen: ‘We pakken dan uit met een fantastische lasershow.’ Op zondag is een ‘Dollenacht markt’ de publiekstrekker. Er worden meer dan vijftig standhouders verwacht. Daarnaast wordt gezorgd voor livemuziek. ‘Waarschijnlijk treedt Sundelay op, maar dat is nog even onder voorbehoud’, meldt Ockhuizen.

Hiermee is het programma nog niet compleet. Op alle dagen zorgen de horecagelegenheden By Bouma, Le Coq en Harry’s Bar voor livemuziek. Zo treedt Lytse Hille op vrijdag op bij Harry’s Bar. Bij By Bouma is er live muziek en zaterdag vindt daar een Back to the 80’s & 90’s-party plaats. Le Coq presenteert zaterdag de band 12keer12 en bij Harry’s bar geven diverse dj’s een show weg.

Na een afwezigheid van een aantal jaren komt de kermis weer terug. Vanaf donderdag tot en met zondag staan er naast het festivalterrein diverse attracties opgesteld, waaronder botsauto’s. Appelscha Outdoor verzorgt in het Klimbos alle dagen ‘Disco-klimmen’. ‘Voor iedereen wat wils dus’, aldus Udinga. ‘Hiermee hopen we flink wat bezoekers te trekken.’ Toegangskaarten voor deze 29e editie kosten 15 euro. Deze entreebewijzen zijn het hele weekend geldig. Ockhuizen: ‘Vorig jaar was een kaartje 20 euro. Je krijgt nu dus meer voor minder.’

Met het toegangsbewijs krijgt iedereen 25% korting op het discoklimmen. Voordat enthousiastelingen de bomen in mogen, wordt er een blaastest afgenomen. ‘Veiligheid boven alles’, aldus Bos.

Kaarten zijn vanaf 1 juli in de voorverkoop verkrijgbaar bij de deelnemende horecabedrijven: Winanda’s Jaargetijden in Appelscha, Expert in Oosterwolde, Poiesz supermarkten in Haulerwijk en Appelscha en bij de supermarkt in Makkinga. Op de nieuwe website www.dollenacht.nl, gerealiseerd door Mark Schut, is alle informatie over het festival te vinden.

Boom regionale uitgevers is mediapartner. In de toekomst wil de organisatie elk eerste weekend van augustus het Dollenacht Festival gaan organiseren. Elk jaar wordt het festival aan een goed doel gekoppeld. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor het Amber Alert.

Copyright www.nieuweooststellingwerver.nl

—————————————————————————————————————————————-

posterdollenacht

 

Toegangskaarten

Toegangskaarten zijn geldig op vrijdag 2 augustus en zaterdag 3 augustus. De kinderdisco en de zondag zijn vrij van entrée.

Een toegangskaart kost 15 euro in de voorverkoop en dit geeft recht op entrée op de vrijdag en zaterdag. Koop je een kaart bij de deur kost deze 17,50 euro.

Vrijdag 2 augustus

Het Dollenacht festival pakt dit jaar groots uit. Het weekend festival begint op vrijdag met een leuke kinderdisco met uiteraard gratis entree. Vanaf 22:00u zullen de poorten geopend worden voor een schuimparty XL bij het hoofdpodium met Dance show Xensation!. Bij By Bouma zal een live band optreden, in Harry’s Bar zal Lytse Hille een top optreden verzorgen en bij Le Coq is ook live muziek. Naast de kermis met spectaculaire attracties zal Klimbos Appelscha het hele weekend ‘Dollenacht Disco Klimmen’ verzorgen. Op vertoon van je toegangskaart van het festival heb je 25% korting op een avontuurlijke ervaring bij de Jongens van Outdoor. Hiernaast bestaat de mogelijkheid om met airbrush paint een toffe tijdelijke tattoo te laten zetten.

Zaterdag 3 augustus

De hoofdacts zijn op zaterdag tijdens het festival. Met artiesten zoals George Baker, 12X12, The Heinoos, Back to ’80’s & ’90’s, Aprés Ski, Danceshow Xensation! en nog veel meer. Uiteraard is de kermis, het ‘Dollenacht Disco Klimmen’ en paint brush ook allemaal van de partij.

Zondag 4 augustus

Zondag is de ‘Dollenacht’ markt georganiseerd. Naast de kermis, het ‘Dollenacht Disco Klimmen’, zal op het hoofdpodium Sundelay voor een geweldig sfeer zorgen op de terrassen. Deze dag is volledig vrij van entree op de kermis en het klimmen na.

www.sundelay.com

Partners van het Dollenacht festival

Om een goed en verantwoord festival neer te kunnen zetten heeft de organisatie de handen in één geslagen met verschillende partners. Veiligheid staat voorop. 3N Security is zorgt hiervoor het hele weekend. Voor een geweldige klim ervaring is Appelscha Outdoor dé partner. Naast de lokale horeca bedrijven, Le Coq, By Bouma en Harry´s bar zijn Bos Tapservice en DJ Show Nederland ook betrokken bij de organisatie. Hiernaast heeft SA3 een belangrijke rol rondom de kermis en de dollenacht markt.

www.tapservice.nl Bos Tap Service

www.djshownederland.nl DJ gezocht? DJ gevonden

www.klimavontuur.nl Klimmen?

www.lecoqappelscha.nl Eten & drinken

www.harrysbar.nl Borrelen?

www.sa3.nl Stichting Activiteit Appelscha

www.3nsecurity.nlVeiligheid boven alles

www.dia-licht-en-geluid.nl Licht & Geluid Partner

www.boomregionaleuitgevers.nl Mediapartner

www.nieuweooststellingwerver.nl Mediapartner